• je leert van jezelf!

  Als ik terugkijk op het vorige jaar DopApril realiseer ik me opeens dat de sfeer in huis al vanaf de tweede week écht veranderd is. Opeens realiseer ik me dat dit indertijd een enorme motivatie heeft gegeven op de momenten dat ik niet zo enthousiast was. Want… je wordt tijdens deze maand ook geconfronteerd met jezelf.

  Bijvoorbeeld de opdracht om alleen maar pluspunten van jezelf te benoemen. Zelf moet ik wel even over een drempel om de hele dag leuke dingen van mezelf te benoemen.

  En het wordt nog erger: op een gegeven moment hoor ik mezelf aan mijn man en dochter vragen of zij nog pluspunten van mij kunnen geven. Daarop komen fijne, lieve en grappige opmerkingen die ik open ontvang. Het geeft me een warm gevoel.

  Ook gaan we opschrijven wat een ‘gebeurtenis’ met me doet. Ik schrijf in mijn schrift waar het gebeurt, wat het is, met wie, wanneer (tijd), mijn gevoel in een cijfer en wat ik erbij denk en voel. Weer confronterend, maar ontzettend fijn om eens te zien wat bepaalde dingen met me doen.

  Wat DopApril dus ook heel erg doet, is je inzicht geven in je eigen gevoel, je eigen denken en je eigen gedrag. Heel confronterend en ontzettend leerzaam! Je leert jezelf goed kennen waardoor je beter kunt omgaan met bepaalde gevoelens als boosheid, frustratie en de onrust die je vaak ervaart door het minder leuk gedrag van je puber.

  Je gaat het leuke gedrag zien!!!

   

   

   

   

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen