• Heidi over de tweede week DopApril: betrapt!

  Heidi is huismoeder en werkt 1 ochtend per week als vrijwilligster bij een peuterspeelzaal. Ze is getrouwd met Ron en is moeder van een dochter van 14. Ook dit jaar heeft ze zich weer opgegeven voor DopApril. Voor ons schrijft ze de komende weken over haar ervaringen tijdens de vorige editie. Zo is het wachten voor ons allemaal nét iets minder lang tot aan 1 april! 

  Soms betrap je jezelf wel eens op minder aardige gedachten. Oók als het gaat om je eigen kind waar je zo vreselijk veel van houdt! Voor mij was er in de tweede week zo’n moment waarop ik dat ontdekte…

  Deze week bestond uit positieve momenten zien.

  Het begon met mezelf complimenten geven; dat zou je eigenlijk vaker moeten doen want wat voelt dát goed!

  Helemaal gemotiveerd opende ik de volgende dag mijn mail. Dopamine strooien was de opdracht. Goed gedrag, hoe klein en onbetekenend misschien ook, tóch benoemen én opschrijven.  ‘Dan zal er wel weinig geschreven hoeven te worden vandaag’, was mijn gedachte. En hoe ver zat ik hier naast: 9 keer gebeurde er iets positiefs. En als ik dan mijn eerste reactie in mijn achterhoofd hou, dan zou het toch zo maar kunnen zijn dat ik er nog een paar gemist heb, die dag.

  Voorbeeld: “Wat lief dat je dat vraagt!!” (ze vroeg of de lunch lekker was toen ze uit school kwam).  En “toppie dat je de laptop opruimt!” Kleine, voor ons normale, dingen die je opeens opvallen.

  Daarna 3 dagen opschrijven wat goed en wat fout ging die dag. Wat me opviel was dat ik aan de kant ‘goed’ meer dingen opschreef dan aan de kant ‘fout’. En de laatste dag bleef het rijtje ‘fout’ helemaal leeg!

  Conclusie:  Mijn positief gedrag werd opgemerkt door onze dochter en daar reageerde zij op. Ze werd behulpzamer, attenter, aanhankelijker en vooral minder brutaal. De verandering was zo groot dat het zelfs onze familie en vrienden opviel.

   

  Er was weer rust en gezelligheid in huis!!!

  Voor mij weer een extra stimulans om de volgende DopApril-week in te gaan.

   

   

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen