• 'Dé OpvoedChallenge heeft mij een positieve schop onder m'n kont gegeven.'

  Een groot aantal van de reacties vind je verspreid over deze website. Hier tref je ze overzichtelijk bij elkaar. 

  Dé OpvoedChallenge is in 2013 gestart als 'DopApril'.

 • Ik vond het een superleuke uitdaging, die ik steeds makkelijker vond. Behalve het melden aan de wereld heb ik die periode ook elke dag iets heel positiefs aan mijn kinderen meegegeven. Het is een heerlijk gevoel. Ik ben het blijven doen (in ieder geval proberen) vooral in periodes waarin het net even niet zo makkelijk loopt. Het maakt mijn leven leuker en ik hoop dat van hun ook. Dankjewel Marina voor deze heerlijke geweldige uitdaging!!
 • Zelfs op mijn kind met hechtingsproblematiek heeft deze cursus een positieve invloed gehad
 • Ik ben een andere moeder geworden. En mijn puber een ander kind. Ik ben zo blij met deze e-cursus!
 • Onze dochter blijkt zo veel humor te hebben! Dat hebben we zo lang niet gezien. Dank je wel voor het openen van onze ogen!
 • Waarom heeft geen enkele hulpverlener ons ooit vertelt over deze methodiek? Onze zoons met ADHD en autisme zagen we binnen een week veranderen! Er is meer contact, er zijn minder aanvaringen er ruzies. Zelfs tussen hun vader (mijn ex-partner) en mij gaat het contact nu beter.
 • De oefening om een maand lang de positieve dingen van mijn kinderen te benadrukken heeft me heel veel goeds opgeleverd. Ik had t niet aangekondigd, en het viel ze direct op!
 • Mijn man en ik zijn weer in gesprek over ons gezin; niet over de dingen waar we het niet over eens zijn maar juist over de thema’s die we samen belangrijk vinden
 • Vorig jaar ben ik heel bewust met DopApril bezig gegaan en nu probeer ik nog elke dat iets positiefs te benoemen van mijn kinderen. Ik heb ook nieuwe dingen ontdekt: nu weet ik dat mijn dochter van 15 het wél leuk vindt om whatsappjes te krijgen met complimenten en mijn zoon 13 jaar juist weer niet. Wél mondelinge complimenten, dát vinden ze allebei fijn.
 • Deze cursus heeft op mijzelf ook een heel positieve uitwerking gehad; mopperen maakt somber en ontevreden. Ik werd van de complimentjes blij en licht! Ik kijk uit naar de komende dopaminemaand, ga zeker weer meedoen.
 • En opeens was ie daar weer: de kus bij het naar schoolgaan! Na een week dopamine strooien…
 • Heerlijk om te merken dat je eigen gedrag zo van invloed is op je puber en dat je dat met wat goede wil kunt omtoveren tot een hele prettige verstandhouding.
 • Hoe moeilijk het ook is deze cursus merk wel dat ik er zelf veel voor terug krijg. Loslaten en benoemen is voor mij persoonlijk heel erg goed.
 • Deze cursus was mijn laatste strohalm voor een uithuisplaatsing. De therapeuten staan versteld over het effect. Nog hoor ik Marina aan de telefoon heel duidelijk zeggen ‘deze cursus is géén cursus voor grote opvoedproblematiek’. Meedoen was natuurlijk prima. Wat ben ik blij dat we dit gedaan hebben! Ons kind is zo veranderd!
 • Ik ben heel erg geconfronteerd met mijzelf. Dat ik het zo lastig zou vinden om iets leuks over mezelf te zeggen, dat kwam wel binnen. Opvallend, dat dit juist de start was om heel veel leuke dingen van mijn kinderen te kunnen zien! Alsof de mist is opgetrokken!
 • Het is aan de hand van de opdrachten zo ontwapenend om te zien hoe eenvoudig het is om de sfeer te verbeteren, geweldig gewoon. Het lukt me zo goed om mijn mond te houden, dat had ik nooit alleen gekund. Loop al twee dagen met een dikke smile.
 • Na de cursus moet je echt afkicken: geen mails meer, geen facebookgroep… Ik heb er zo van genoten!
 • Het werkt ook bij mijn collega’s! Op kantoor zijn de contacten sinds ik deze cursus gestart ben echt anders geworden!
 • We hebben sinds deze cursus onze ‘lekkere avond’! Iets met elkaar bakken lijkt wel een traditie aan het worden.
 • Ik kweekte de vruchten en kreeg ze terug. Mijn zoon vond het steeds leuker om te verrassen. Stelde bijvoorbeeld mijn favoriete programma in op tv als verrassing, ruimde zelf dingen op. Ik was aangenaam verrast. Ik kreeg appjes terug….. sterker nog, ik kreeg zelfs appjes met xxx erin!
 • Ik voel me geen juf of politieagente meer!
 • Ons huis voelt weer als een thuis na deze cursus.
 • Ik voel me na deze cursus zekerder als moeder.
 • DopApril heeft mij een positieve schop onder mijn kont gegeven.
 • Ontdekking: niet omdat andere pubers zich vervelender gedragen maar omdat ik zie wat mijn pubers allemaal goed doen (en goed bedoelen) ben ik een veel blijere moeder geworden! Dat is een groot verschil hoor!
 • Ik heb geen enkele keer gehoord ‘dat ik iets niet goed doe met de opvoeding’. Je hebt me bij iedere les de ruimte gegeven om zélf te ontdekken wat belangrijk voor ons is en wat bij ons als gezin past. Deze e-cursus is maatwerk!
 • Ik heb me zo vaak onmachtig gevoeld. Met het idee dat loslaten betekent dat ik geen enkele invloed meer heb op onze kinderen. Door de opdrachten heb ik ontdekt dat ik juist wél invloed heb. Zonder aanvaringen, zonder ruzies. Alleen door mijn eigen houding…
 • Nog nooit had ik me gerealiseerd dat ik geen complimenten gaf maar juist kritiek…
 • Loslaten wordt opeens veel makkelijker; mijn puber blijkt veel verstandiger dan ik altijd dacht!
 • Voor je écht hulp gaat inroepen zou je eigenlijk verplicht deze cursus moeten doen.
 • Ik zag mijn kinderen af en toe kijken ‘wat is er met haar aan de hand?’ Maar omdat ik veel positiever naar ze kijk, heb ik een soort van optimistisch schild om me heen. Niet te doorbreken, lijkt wel…
 • Ik besloot om mee te doen. Je elke dag richten op het positieve van je puber. Maar dat viel in het begin niet mee….. Ergernissen lagen op de loer en soms was het zoeken om daartussen iets positiefs te vinden. Maar het lukt dus wel. En het werkt ook nog!
 • Maar weet je, als ik jou voorbij zie komen op fb of twitter, werkt dat een beetje als een Pavlov effect op mij want dan denk ik:” Oja ik moet nog een complimentje / iets positiefs benoemen vandaag.”
 • Ik ben best wel onzeker als het om de opvoeding van mijn zoon gaat. Door deze e-cursus voel ik me zekerder.
 • Wat deze maand teweeg bracht was veel meer dan bijvoorbeeld straffen of verbieden. Er kwam contact.
 • Zat ik opeens enorm te lachen met mijn zoon. Midden tussen de troep in zijn kamer…
 • In het begin voelt het soms wat vreemd, al dat blije gedoe. Maar ik werd er zelf ook zo vrolijk van!
 • Voor ons samengestelde gezin was deze cursus een uitkomst: geen therapie en moeilijk gedoe.
 • De opdracht om in gesprek te raken met de kinderen vond ik zó lastig! En wat werkte je gesprekstips goed! In plaats van gedoe over te laat thuis waren we opeens in gesprek over hun toekomstdromen.
 • Ik ben ontzettend met mezelf geconfronteerd en geen enkel moment heb ik me bekritiseerd gevoeld. Dat vind ik heel erg knap van je!
 • Toch moet ik zeggen dat het verwaterd. Je moet er alert op blijven. Bewust mee bezig zijn Voor mij mag er een volgende DopApril komen….. count me in!
 • Heerlijk om te merken dat je eigen gedrag zo van invloed is op je puber en dat je dat met wat goede wil kunt omtoveren tot een hele prettige verstandhouding.
 • Dit is de beste 30-day's workout ever!

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen