• Wat kun je nou met al die gezelligheid?

 • De eerste vraag – hoe DopApril ooit gestart is – leggen we je eerst even uit.

  DopApril is in 2013 gestart als klein initiatief op Facebook. Ouders die naar de theatershow/de lezingen van Marina waren geweest hebben zo de mogelijkheid gekregen om nog even door te gaan met een aantal van haar tips. Elke dag werd ‘het huiswerk’ gepost en ieder jaar sloten zich meer deelnemers aan.

  Vanaf 2016 wordt DopApril anders aangepakt. Op verzoek van de deelnemers wordt ‘het huiswerk’ nu in een geheime facebookgroep gepost en krijgen alle deelnemers elke dag een mailtje. Met tips, informatie en de befaamde huiswerkopdracht: plaats een positief bericht over je kind(eren).  Hoe deelnemers dit hebben ervaren lees je in de reacties die deelnemers aan eerdere edities hebben gegeven. Deze reacties staan over de hele website verspreid.

  Met de tijd staan ook de ontwikkelingen voor DopApril niet stil; in de editie van 2017 wordt er gebruik gemaakt van een besloten platform voor de dagelijkse mail én is ook de chatfunctie alleen toegankelijk (en bereikbaar) voor de deelnemers. Voor een deel vanwege de vele verzoeken van deelnemers die geen lid zijn van Facebook maar ook omdat er steeds meer signalen zijn dat zelfs besloten en geheime (FB-)groepen niet zo besloten en geheim zijn als je als deelnemer zou kunnen wensen.

 • Ik heb geen problemen met mijn pubers. Is meedoen dan wel logisch? Juist! DopApril is niet gericht op ouders met (zware) opvoedproblemen.
 • Doe je de cursus samen met je puber(s)? In principe niet; je doet de cursus als ouder(s) zonder je kinderen hierin te betrekken. Er komen gaandeweg wel opdrachten die je als gezin kunt doen.
 • Vanaf welke leeftijd (van mijn kinderen) kan ik meedoen? Je kunt altijd meedoen; uiteindelijk werkt DopApril ook voor jongere (en oudere) kinderen. En als je het niet doorvertelt… het werkt ook voor volwassenen!
 • Is het niet een beetje de omgekeerde wereld; dat wij op cursus gaan terwijl onze pubers zich misdragen? Die vraag beantwoord ik graag met een tegenvraag: wil je dat er écht iets veranderd? (als dat nodig mocht zijn vanuit jouw optiek). Ja? Doe dan mee. Niet een beetje maar ‘head over heels’. Met cynisme en argwaan bereik je je puber in ieder geval niet.
 • Ik ben alleenstaande ouder. Is deze groep er dan ook voor mij? Ja! DopApril is er voor iedereen!
 • Is er mogelijkheid om elkaar virtueel te ontmoeten? Ja! Die mogelijkheid gaat er komen! Je hoort nog op welke data er webinars gehouden worden! Je geeft je hier apart voor op. En het goede nieuws voor de editie 2017 is: er zijn aan deze webinars géén extra kosten verbonden.
 • Kan ik als vader ook meedoen? Het lijkt een beetje een ‘moeder-dingetje’… Aaaai! Pijnlijke opmerking! En je hebt misschien wel gelijk. Daar gaan we op letten, in april! In ieder geval: gráág en wees welkom!
 • Als inschrijven niet meer mogelijk is, kun je dan een andere keer meedoen? Ja! Je kunt – en dan wel tegen betaling – de digitale cursus volgen. Met meer verdieping, meer opdrachten en deze E-cursus duurt ook langer dan de 30 dagen van DopApril.
 • Is er een maximum aantal deelnemers? Ja, dat is er. Bij 500 deelnemers wordt de inschrijving gesloten. Helaas… (voor jouw info: vorig jaar hadden we meer dan 2400 aanmeldingen!)
 • Het lukt me niet om in te schrijven, wat nu? Probeer dan een andere browser! Meestal helpt dit. Helaas schrijven we mensen niet individueel in.
 • Is dit een plek waar ik mijn opvoedvragen kan stellen? Voor het stellen van je opvoedvragen kun je tijdens DopApril je vragen in een PB (persoonlijk bericht) via de chat of via een mailtje naar Marina sturen. De groeps-chat is géén plek om je opvoedproblemen ‘in de groep te gooien’. Dit voor jouw privacy en die van je kinderen.
 • Ik co-ouder; is het dan mogelijk om mee te doen? Maar natuurlijk doe je dan mee! Je krijgt elke dag informatie, de dagen dat jouw puber(s) bij jou zijn doe je actief mee in de Facebookgroep. Sommige ouders doen als ex-partners samen mee. Je hoeft uiteindelijk niets samen te doen (behalve dat je elkaar in de facebookgroep ‘ontmoet’).
 • Wij willen graag als gemeente / CJG een dergelijk programma introduceren. Is het mogelijk om dit materiaal te gebruiken? Gebruiken in de zin van kopiëren? Nee, dat is niet toegestaan. Misschien is het handig om te bellen; dan maken we een afspraak om te kijken wat de mogelijkheden voor jullie gemeente zijn. We zijn voor dit jaar een programma aan het ontwikkelen voor CJG's
 • Kan ik als professional de informatie gebruiken? Je bedoelt in de zin van ‘de informatie gebruiken binnen een product of dienst van jouzelf? Of vanuit je eigen organisatie/praktijk DopApril inzetten? Nee, dat kan natuurlijk niet. Op het concept DopApril rust Copyright.
 • Ik heb een (coachings-) praktijk gericht op kinderen en hun ouders. Kan ik naar DopApril doorverwijzen? Maar natuurlijk kan dat! Van harte welkom!
 • Zijn er kosten verbonden aan meedoen met DopApril? Ja, helaas. Aan DopApril wordt inmiddels door vier mensen gewerkt, waarvan eentje drie maanden fulltime. Dat moet ergens van bekostigd worden. DopApril is echter geen commercieel initiatief; we werken kostendekkend.
 • Ik wil graag aandacht besteden aan DopApril op mijn school. Is dat oké? Maar natuurlijk is dat prima! Je kunt de link naar het opgavenformulier zo kopiëren en in een nieuwsbrief plaatsen. Als school het idee kopiëren en intern gebruiken is niet de bedoeling. Maar dat was vast je vraag ook niet
 • Ik heb vorig jaar meegedaan aan DopApril maar ik heb geen uitnodiging gekregen voor de edtie van dit jaar. Kan ik die alsnog krijgen? Dat gaat niet lukken: we hebben iedereen die in ons bestand staat aangeschreven (check voor de zekerheid je spambox en/of je prullenbak). Heb je je uitgeschreven? Dan is het voor ons helaas niet meer na te gaan of je vorig jaar deelgenomen hebt.
 • Is de betaling écht eenmalig? Alleen voor deze maand? Ja! Je betaald eenmalig € 29,97 voor de maand april in 2017. Na deze maand nemen we weer afscheid van elkaar.

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen