• Soms gaf ik hem een trap onder tafel!

  Heidi is huismoeder en werkt 1 ochtend per week als vrijwilligster bij een peuterspeelzaal. Ze is getrouwd met Ron en is moeder van een dochter van 14. Ook dit jaar heeft ze zich weer opgegeven voor DopApril. Voor ons schrijft ze de komende weken over haar ervaringen tijdens de vorige editie. Zo is het wachten voor ons allemaal nét iets minder lang tot aan 1 april!

   

  Binnen een paar werken zoveel verschil, dat kan natuurlijk niet allemaal positief zijn!

  Vorige week schreef ik dat de omgeving verschil zag in het gedrag van mijn dochter. Ook mijn man zag dat. Voorheen was ze juist naar hem toe aanhankelijk en lief, naar mij toe was ze brutaal, gemeen, kwetsend en uitdagend.

  Na nog geen twee weken DopApril was haar vader aan de beurt. En niet zo’n klein beetje ook! 

  Hij vond dit uiteraard niet fijn en daarop adviseerde ik hem ook mee te doen. 

  Dat was nu niet echt de eerste oplossing waar hijzelf aan gedacht had.

  Hij heeft daar niet echt fijne herinneringen aan. Zo was daar een traject waarin we écht over alles wat we tegen onze dochter deden of vertelden eerst moesten benoemen wat we gingen doen. En altijd positief. Vooral het feit dat het zo tegennatuurlijk voelde maakte het voor alles alle drie heel lastig. Bij het horen van het woord ‘positief’ was hij dus niet meteen enthousiast…

  We zijn de mailtjes samen gaan doorlezen. Het plaatsen van positieve gebeurtenissen in de Facebookgroep en het bijhouden van het schrift vond hij echt iets voor mij: “daar heb ik geen tijd voor, dat is jouw ding”.

  Alleen al door de praktijkopdrachten uit te voeren merkte ook hij verschil in het gedrag van onze meid naar hem toe. Af en toe (vooral onder het eten) ging het wel eens mis. Dan schopte ik hem onder de tafel (zachtjes uiteraard!) en corrigeerde hij zichzelf. De sfeer aan tafel werd een stuk beter! 

  Kortom, toen mijn man mee ging doen werd de sfeer en de rust in huis nog beter!

  Mijn tip is dan ook, als je 1 april start met DopApril, probeer het samen te doen, als dat mogelijk is!
  Mooie bijkomstigheid: Zo heb je ’s avonds (als je puber in bed ligt) ook een onderwerp om goed over te praten samen om de samenwerking nog beter te krijgen.    

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen