• Negatief wordt positief.

  Heidi is huismoeder en werkt 1 ochtend per week als vrijwilligster bij een peuterspeelzaal. Ze is getrouwd met Ron en is moeder van een dochter van 14. Ook dit jaar heeft ze zich weer opgegeven voor DopApril. Voor ons schrijft ze de komende weken over haar ervaringen tijdens de vorige editie. Zo is het wachten voor ons allemaal nét iets minder lang tot aan 1 april!

   

  Een nieuwe opdracht: we gaan een dagje onze negatieve feedback opschrijven en daarbij hoe we het de volgende keer anders zouden doen. Een nadenkertje dus. Grappig is het om te ontdekken dat alleen al de manier waaróp je iets zegt uit kan maken of je puber een vraag, opdracht of klusje uit gaat voeren.

  Ik geef je een voorbeeld:

  Ik zie een puberjas op de grond liggen…

  “Je jas hoort op de kapstok dame!”

  Ja, weet ik toch?!

  “Stop effe met die telefoon en hang hem even op dan”

  Ja, straks.

  En dat ‘straks’ wordt dus nooit als ik hem niet zou ophangen.

  Een tijdje later zie ik een paar schoenen rondslingeren…

  “Je schoenen liggen door de kamer”

  En ze stopt met haar bezigheid en zet de schoenen netjes in het schoenrek. Als ze de keuken weer binnenkomt zegt ze triomfantelijk:

  “Mam, zeg eens goed zo!”

   

  Dat was een snelle les voor deze moeder: niet zeggen hoe het eigenlijk moet, want dat weet ze wel. Alleen zeggen wat je ziet en dan hopen dat ze dat begrijpt en iets mee doet.

  En dat deed ze. Ze was er zelfs trots op, want ze vroeg zelf om een complimentje! En dat kreeg ze uiteraard ook!!!

 • 1 comment

  Heerlijk zo herkenbaar

  Reply

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen