• Soms gebeuren er dingen waar je heel blij van wordt.

  Zo'n blij moment was bijvoorbeeld vorig jaar mei, de eerste week na een maand gemiddeld 16 uur per dag te hebben gewerkt. De blije reacties buitelden over elkaar; dat waar ik op gehoopt had bleek waarheid te zijn: als je je als ouders een maand focust op dat  wat goed gaat, dan verandert er ook echt iets in je gezin.

  We hebben heel veel vragen gesteld

  En dat werd niet alleen duidelijk door de reacties van mensen, we hebben het ook kunnen meten met een onderzoek. Een groep deelnemers heeft voorafgaand aan DopApril een vragenlijst ingevuld. We hebben vragen gesteld over de reden waarom mensen meedoen aan DopApril. Maar ook de vraag gesteld welk cijfer ze hun leven op dit moment geven, hoe de relatie met hun kinderen is en met hun partner…

  Die vragen hebben we ook ná DopApril gesteld. En wat blijkt? Over de hele linie waarderen mensen hun leven ná deze OpvoedChallenge gemiddeld met een punt meer! Een magere zes wordt een dikke zeven!

  Een mooie bijvangst!

  Maar er is meer! De allerleukste is dat de kinderen van deelnemers meer (zonder zeuren) in huis gaan helpen. Dat is écht de grootste stijger. Veel belangrijker is misschien wel dat het contact met kinderen als beter ervaren wordt, het vertrouwen in pubers is gestegen, de communicatie verbetert is en meer leuke dingen samen worden gedaan.

  En er wordt ook meer geknuffeld én het overleggen over school- en huiswerktaken gaat beter. 

  Van een zes naar een zeven; je eigen leven krijgt een hoger cijfer als je deze maand in je gezin investeert. En dat heeft, volgens de deelnemers van DopApril, editie 2016 invloed op de relatie met de kinderen, de relatie met je partner/mede opvoeder én je eigen professionele leven.

  Nu lees ik het onderzoek weer en geeft het me vooral energie. En wees nou eerlijk: dat wil jij toch ook?

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen