• Samenwerking

 • Een programma voor gemeenten, CJG's én scholen!

  Allereerst de vraag die (bijna) iedere docent zal stellen: “hoort opvoeding eigenlijk wel binnen school?”

  “De vraag stellen is deze natuurlijk meteen beantwoorden. Natuurlijk niet! Opvoeden hoort thuis te gebeuren. Ouders zijn als eerste verantwoordelijk voor het opvoeden en opgroeien van hun kinderen. We weten ook dat de opvoeding die kinderen (van hun ouders) krijgen direct invloed heeft op de schoolresultaten én op het gedrag van kinderen. Ook binnen school. En dat roept een tweede vraag op: “wil je ouders de mogelijkheid bieden om zijn of haar opvoedkwaliteiten zélf te versterken of misschien zelfs te verbeteren? Daar hoor je van mij een hartgrondig ‘JA!’ op. Vooral omdat we kinderen hiermee extra kansen bieden voor hun toekomst.”

  Dé OpvoedChallenge is sterk beïnvloed door de Positieve Psychologie. Inmiddels is deze stroming binnen de psychologie tal van keren wetenschappelijk onderbouwd: geen ‘heppiedepeppie-pschologie-van-de-koude-grond’ maar onderzocht op effectiviteit. Vooraanstaande scholen als Geelong Grammar en Saints in Australië hebben de invloed van de Positieve Psychologie voor de ontwikkeling van hun leerlingen inmiddels omarmd. In Groot Brittannië hebben, met steun van de overheid, inmiddels tienduizenden docenten de mogelijkheid gehad om zich te bekwamen in deze wijze van kijken naar de ontwikkeling van kinderen. Het Pentagon heeft de effectiviteit onderzocht en stelt dat het effect op het welbevinden van de PP onder andere uit in de bescherming voor het ontwikkelen van depressie, somberheid en angst.

  De basis is: richt je niet op ziek en zeer maar zoek naar dat wat goed gaat in het leven van mensen en bereid die kwaliteiten uit.

  Dé OpvoedChallenge start iedere eerste maandag van de maand. Het is een Challenge in de ware zin van het woord: alle ouders starten op dezelfde dag en Dé OpvoedChallenge eindigt ook op een vast moment: na dertig dagen.  Ouders krijgen iedere (werk-)dag informatie over het opvoeden van pubers: informatieve filmpjes, opdrachten én een uitdaging: deel iedere dag minimaal één keer positief gedrag dat je van je kind(eren) hebt gezien.  Later in de Challenge gaan ouders dit positieve gedrag naar hun kinderen ook benoemen.

  Dé OpvoedChallenge start met ouders een vriendelijke maar ook confronterende spiegel voor te houden: wie ben je als opvoeder? Wie ben je als individu? Hoe functioneer jij binnen het gezin? En de belangrijkste vraag: hoe wil je zijn als vader of als moeder voor de kinderen waar je verantwoordelijk voor bent?

  Omdat er niet gekeken wordt naar rugzakjes, persoonlijke problematiek van kinderen is Dé OpvoedChallenge geschikt voor ouders van álle kinderen.  De effecten die we tegenwoordig bij elke Challenge meten zijn overweldigend. Zeker als je je beseft dat deze Challenge ooit als een ‘grapje tussen door’ op Facebook is ontstaan.

  Wat kost het?

  Inschrijving kost € 29,97 per aansluiting/gezin/persoon voor ouders als ze zich opgeven via de website. In samenwerking met scholen en/of gemeenten bieden we ouders een extra korting aan. Ouders die zich inschrijven betalen dan € 19,50. Hiervoor wordt een kortingscode aangeboden met een beperkt aantal plekken die alleen geldig is voor communicatie binnen jouw organisatie. 

  Full-servicepakket

  Herhaaldelijk is de vraag gesteld of er meer mogelijk is: niet alleen ouders wijzen op de mogelijkheid om deel te nemen maar om als organisatie (school, gemeente, CJG) ook zelf actief te zijn tijdens deze OpvoedChallenge. Het goede nieuws is: dat kan!

  Als organisatie koopt u zelf een aantal plekken in die je kosteloos aan ouders kunt aanbieden. Van ons ontvang je het benodigde aantal persoonlijke inlogcodes.

  Ook trainen we de professionals binnen jouw organisatie twee dagdelen in deze methodiek. Naast een theoretisch kader gaan we praktisch aan de slag: wat is het verschil tussen complimenten geven, iemand de hemel in prijzen en het benoemen van positief gedrag? Hoe stel je wél regels en grenzen? Hoe laat je ouders het effect van eigen handelen en gedrag zien?

  Na deze twee dagdelen zijn professionals (ook) in staat om – indien gewenst – de MeetUp-punten te bemannen/bevrouwen: bijeenkomsten waar deelnemende ouders de mogelijkheid krijgen  om elkaar te ontmoeten en de opvoedskills te verdiepen.

  Wij bieden een effectieve PR-campagne met flyers, posters, persberichten, uitnodigingsteksten en een programma voor de MeetUp’s. Daarnaast stellen we voor de deelnemende organisaties filmpjes ter beschikking voor de wekelijkse MeetUp-bijeenkomsten met de ouders.

  Als samenwerkingspartner krijg je direct toegang tot het besloten gedeelte op deze website waar we materiaal ter beschikking stellen.

  Voor een prijsopgave neem je contact met ons op: we maken graag een voorstel op maat voor je!

   

 • Het welbevinden van álle deelnemers stijgt!

  Opvoeden is een zware klus en dit valt me regelmatig tegen. Of: ik vind opvoeden minder leuk dat ik ooit verwacht had. Maar liefst 13% van de deelnemers geeft op deze vraag aan dat men na deze maand het opvoeden als minder zwaar of zelfs leuker is gaan ervaren.

  Op elk gebied in het leven van de deelnemers stijgt het welbevinden: de relatie tot hun kinderen; de relatie tot de mede-opvoeder; de relatie tot hun professionele leven; de relatie tot het gezinsleven met alle kinderen. Deze laatste stijgt het meest. Deelnemers geven hun leven vooraf een 6, na een maand een 7. 

  In het onderzoek geven deelnemers aan dat het contact met de kinderen beter is geworden, het contact met de puber(s) beter is, dat het vertrouwen in de kinderen gegroeid is, de communicatie verbeterd is, de sfeer in huis beter is, er meer leuke dingen met elkaar ondernomen worden, hulp van de kinderen in het huishouden toegenomen is (grootste stijger ;-) ), kinderen meer knuffelen en er beter overleg over schooltaken mogelijk is...

  De reden waarom ouders meedoen is vooral ‘een goed contact met mijn puber willen hebben’. En meer dan 90% van de deelnemers geeft aan zeker te overwegen om een latere editie van Dé OpvoedChallenge weer mee te doen. 

  Zo werkt het

  Ouders die meedoen met Dé OpvoedChallenge ontvangen iedere morgen een mailtje met de uitnodiging naar de nieuwe ‘les’. In de beveiligde lesomgeving bekijken ze het dagelijkse filmpje met achtergrondinformatie, lezen ze hun persoonlijke opdracht en wordt ook de Challenge (het benoemen van positief gedrag) uitgevoerd.

  Naast de dagelijkse lessen die gemaakt worden biedt Dé OpvoedChallenge meer: deelnemers kunnen thema-webinars volgen (Regels&Grenzen, verschillende opvoedstijlen binnen het gezin, over stiefgezinnen, etc) Daarbij zijn er – naast de reguliere V&A-webinars op maandagmorgen en maandagavond – meerdere momenten dat het mogelijk is om vragen te stellen.

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen