• Ik dacht 'hier wil ik aan meedoen!'

  Heidi is huismoeder en werkt 1 ochtend per week als vrijwilligster bij een peuterspeelzaal. Ze is getrouwd met Ron en is moeder van een dochter van 14. Ook dit jaar heeft ze zich weer opgegeven voor DopApril. Voor ons schrijft ze de komende weken over haar ervaringen tijdens de vorige editie. Zo is het wachten voor ons allemaal nét iets minder lang tot aan 1 april!

  Dat staat er dan zo maar: dat Ron en ik een dochter hebben. Maar, ze is niet zo maar in ons leven gekomen: in 2003 hebben we haar geadopteerd en inmiddels is ze al weer 14 jaar.

  Op haar 3e kwamen we erachter dat ze gedragsproblemen heeft. We hebben hier, met wisselend succes, therapie voor gehad. Negen jaar lang. Dat is een heftige weg geweest.

  Vanaf haar twaalfde jaar werden we ‘losgelaten’ en moesten we het zelf doen met alle handvatten die we gekregen hebben in al die jaren. Dat was ronduit zwaar: veel pubers zijn alleen al vanwege de puberteit ‘lastig’, bij ons was het elke keer eerst uitzoeken of haar gedrag door de puberteit kwam of dat we rekening moesten houden met haar gedragsstoornis. Voor ons én voor haar een heftige tijd.

  Als je het zwaar hebt met je kind dan ga je op zoek naar informatie. En zo kwam ik Marina tegen. Samen met Ron ben ik nog naar haar theatertoer geweest. We hebben daar zo veel geleerd! Via de nieuwsbrief kregen we ook bericht over DopApril.

  Mijn eerste gedachte was “hier wil ik aan meedoen!”.

  Ook vorig jaar kwamen er al regelmatig mailtjes binnen, net zoals dit jaar.  Eén tip kan ik je alvast geven: hou er rekening me dat je huiswerk krijgt. Zelf heb ik er een mooi schrift voor gekocht. Het is een soort van dagboek geworden, waar ik alle aantekeningen van die maand in gemaakt heb. Het afgelopen jaar heb ik daar regelmatig naar terug gegrepen. Ik heb mijn eigen ‘DopApril-handboek’ gemaakt!

  Dit jaar ben ik zelf een onderdeel van ‘de mailtjes vooraf’; ik ga bloggen over mijn ervaringen van vorig jaar én ik deel met jullie mijn ervaringen van de komende Editie.

   

 • 1 comment

  Hoi Heidi. Ik heb je naam vorig jaar met regelmaat voorbij zien komen. Wat leuk dat je er dit jaar ook weer bij bent en wat bijzonder dat je gaat bloggen voor Marina en zo een kijkje geeft in jouw "keuken". Dankjewel en een hele fijne goede Dopapril gewenst. Lfs Greta😉

  Reply

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen