• Waarom meedoen met een Online Masterclass?

  Met de Online Masterclasses bieden we je de mogelijkheid om op een laagdrempelige wijze informatie te krijgen over het opvoeden en opgroeien van je puber(s). Je krijgt de mogelijkheid om (anoniem) je vragen te stellen, je kennis te vergroten en je ervaringen te toetsen. Een webinar heeft altijd een thema.

  Dé OpvoedChallenge zijn bijeenkomsten via internet; je logt in en je neemt deel aan de bijeenkomst vanuit je eigen huis. Het enige dat je hier voor nodig hebt is een computer. Jouw gezicht is niet zichtbaar tijdens een Masterclass. Vergelijk het deelnemen met tv kijken: je kijkt naar een uitzending én je hebt de mogelijkheid om te reageren, vragen te stellen én direct antwoord te krijgen!

  De Online Masterclasses zijn geen therapie- of zelfhulpgroep. De vragen die beantwoord worden hebben altijd met het thema te maken. Wil je écht een persoonlijk gesprek waar je je vragen over jouw persoonlijke situatie kunt voorleggen, kijk dan even op de pagina opvoedvragen.

 • Techniek

  Het inloggen voor de Online Masterclasses is makkelijk: na je opgave krijg je een mailtje met de link naar de Masterclasses. We helpen je nog twee keer herinneren wanneer de Online Masterclass plaats zal vinden en het laatste mailtje krijg je 15 minuten voor aanvang. Ook in dit mailtje noemen we de link!

  De verbinding tussen degene die de Masterclass geeft en de deelnemers is altijd live. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een presentatie. Dan is, in dit geval Marina, tijdens de presentatie live niet zichtbaar maar ze is wél aanwezig. Het is dus mogelijk om tijdens de presentatie vragen te stellen en antwoord te krijgen. 

  Deelname is anoniem: Marina ziet wie er deelnemen en wie de vragen stellen. De antwoorden worden altijd anoniem gegeven en zodanig geformuleerd dat iedereen het antwoord kan gebruiken. het zal je vast niet verbazen dat er tijdens een Online Masterclasses een aantal dezelfde vragen binnenkomen. Dat is één van de waardevolle ervaringen: je bent niet alleen met je vragen!

  Online Masterclasses worden binnen de OpvoedChallenge eenmalig aangeboden. Deze later 'on demand' nogmaals zien is niet mogelijk. Voor deelnemers die ook een abonnement hebben is het later bekijken van de Online Masterclasses wel mogelijk; we bieden ze aan maar vaak zijn deze al eerder gegeven en staan in de leeromgeving voor abonnee's.

 • Samenwerking

  De webinars tijdens Dé OpvoedChallenge worden gegeven door Marina van der Wal. 

  Regelmatig schuiven er andere experts aan bij deze webinars. Zo werkt Marina voor de thema’s kinderen & scheiden en samengestelde gezinnen altijd samen met Gideon de Haan

  Voor ouders die een scheiding achter de rug hebben en voor samengestelde gezinnen wordt altijd een webinar gegeven tijdens Dé OpvoedChallenge.

 • Kosten

  Deelnemers van Dé OpvoedChallenge krijgen deze Online Masterclasses als bonus aangeboden. Ze zijn dus bij de prijs inbegrepen.

  Online Masterclasses moeten, zoals alle webinars, ergens gefinancierd worden. Bij gratis webinars is het vaak de bedoeling dat je na afloop een aankoop (van bijv. een cursus) doet. Wij zijn hier heel transparant in: de Online Masterclasses die je bij DopApril aangeboden krijgt, hebben géén ander doel dan jou informeren over het opvoeden & opgroeien van je puber. 

   

 • Hoe moeilijk het ook is deze cursus merk wel dat ik er zelf veel voor terug krijg. Loslaten en benoemen is voor mij persoonlijk heel erg goed.
 • Het is aan de hand van de opdrachten zo ontwapenend om te zien hoe eenvoudig het is om de sfeer te verbeteren, geweldig gewoon. Het lukt me zo goed om mijn mond te houden, dat had ik nooit alleen gekund. Loop al twee dagen met een dikke smile.
 • Heerlijk om te merken dat je eigen gedrag zo van invloed is op je puber en dat je dat met wat goede wil kunt omtoveren tot een hele prettige verstandhouding.

Als jij voor de koffie zorgt, dan doen wij daar een cookie bij!

Privacy is voor iedereen belangrijk. Tenminste, dat is onze mening. We beloven je graag dat we met jouw gegevens geen gekke dingen doe. En, en dat is misschien nog wel belangrijker: we verzamelen zo min mogelijk gegevens van je. In de privacyverklaring leg ik je alles uit.

Lees hier de privacyverklaring | Afsluiten
Instellingen